Voor welk ijsje kies jij? Weet wat je eet!

In de zomer is een lekker ijsje op zijn tijd helemaal geen gek idee. Wanneer je wilt afvallen is het wel handig om een beetje te weten hoeveel calorieën er nou in een ijsje zitten. Gewoon om het te weten en om een bewuste keuze te kunnen maken!

Calorie vriendelijk ijs Kcal
Raket (1 ijsje) 40
Calippo mini sticks (1 ijsje) 65
Schatkist (1 ijsje) 80
Sorbet (1 bolletje) 85
Calippo (1 ijsje) 90
Twister (1 ijsje) 95
Solero (1 ijsje) 100
Schepijs (1 bolletje) 100

Waterijs
Waterijs blijft toch wel de minste calorieën bevatten en zijn op een warme dag meestal ook wel het meest verfrissends! Dus daar kan je onbezorgd een keertje van genieten, ook als je af wilt vallen!

Bolletje met of zonder?
Een bolletje schepijs bevat ongeveer 100 calorieën. Wanneer je daar een hoorntje bij eet, krijg je gelijk 120 calorieën éxtra binnen. Eigenlijk best zonde toch? Vooral als je af wilt vallen en op calorieën let. Meestal valt het hoorntje toch ook wel een beetje tegen. Je zou dan beter kunnen kiezen voor één of twee bolletjes schepijs zonder hoorntje!

Duurzame keuze
Als je ervoor kiest om het hoortje niet te eten kan je natuurlijk kiezen voor een bakje met een plastic lepeltje. Helaas is deze keuze niet zo milieuvriendelijk. Je kan er ook voor kiezen om wel een hoorntje te nemen en die weg te gooien (wel zonde, maar het is ook zonde als je het eet en er niet van geniet) of je kan je hoortje misschien aan iemand geven. Doe in ieder geval vooral waar jij je fijn bij voelt 🙂

Calorie onvriendelijk ijs Kcal
Cornetto mini 160
Magnum mini 170
Hoorntje met 1 bolletje schepijs 220
Cornetto 240
Magnum classic (1 ijsje) 260
Mcflurry (1 ijsje) 330
Magnum double chocolate/ caramel (1 ijsje) 335
Fruit coupe ( 3 bollen ijs, 200 gram fruit) 420
Sorbet (ijs, slagroom en vruchten) 475
Banana split (3 bollen ijs, 1 banaan, chocoladesaus, slagroom en een koekje) 630

Grotere ijsjes
Natuurlijk mag je ook weleens kiezen uit de ijsjes uit de tweede tabel, maar nu weet je wel dat je de volgende dag wat extra moet lopen! En ben je echt gek op banana split en je wilt wel afvallen? Deel het toetje dan een keer met iemand! Dan heb je wel de smaak van dit toetje, kan je er heerlijk van genieten en hoef je later geen spijt te hebben op de weegschaal!

Zelf ijs maken
Zelf ijs maken is natuurlijk ook een optie als je thuis een keer wilt genieten van een ijsje. Het internet staat vol met recepten om zelf ijs te maken.

4 gedachten over “Voor welk ijsje kies jij? Weet wat je eet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *