Aan de slag met je doelen voor de zomer!

Ja, de zomer komt er toch sneller aan dan we dachten! We hebben al kunnen genieten van zomerse temperaturen. Het is nu misschien even wat minder, maar de zomer komt er echt aan! Weet je nog wat jouw goede voornemens waren voor dit jaar? Hoe gaat het daarmee? Is jouw lichaam al klaar voor de zomer? Ga alsnog aan de slag en maak concrete doelen!

Jouw doel voor de zomer
Bedenk goed wat je voor de zomer wilt bereiken. Wil je graag wat kilo’s kwijtraken? Wil je meer gaan bewegen? Of misschien wat gezonder gaan eten? Wil je je fitter voelen of misschien meer tijd voor jezelf vrijmaken? Schrijf je doel op!

WAAROM?
Je hebt misschien al een doel voor ogen, zoals vijf kilo afvallen of twee kilo aankomen? De volgende stap is het beschrijven waarom je dit doel wilt behalen. Dit is van belang voor tijdens het behalen van het doel. Als het bijvoorbeeld allemaal niet zo gemakkelijk gaat, dan kan je de waarom er weer bij pakken en dan weet je weer waarom je het doet! Bedenk waarom jij iets wilt veranderen aan je leefstijl en schrijf het op!

Nu is het nog van belang dat je je doel concreet maakt. Niet concrete doelstellingen leiden tot halve resultaten.

Maak je doelstelling SMART
SMART houdt in dat je een duidelijke doelstelling maakt. SMART staat voor: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel Realistisch en Tijdgebonden. Hierdoor heb je goed voor ogen wat je precies wilt bereiken én weet je wanneer je je doel bereikt hebt.

Een SMART doelstelling is bijvoorbeeld: ‘Ik ga vanaf 6 mei 2018 in 8 weken 4 kilo afvallen’.

De doelstelling is Specifiek: je weet precies wat je wilt bereiken en wanneer. Meetbaar: na 8 weken kan je meten of je 4 kilo bent afgevallen. Acceptabel: je geeft jezelf genoeg tijd en daardoor is het ook gelijk Realistisch: 0,5 kilo afvallen in een week is goed te doen. Tijdgebonden: je weet precies wanneer je begint en eindigt.

Ook kan je een kledingstuk, je vetpercentage, afstand hardlopen of iets anders als maatstaf nemen. Schrijf jouw SMART doelen op, zodat je weet wat je wilt bereiken!

Hoe ga je je doelstelling bereiken?
Nadat je je doel SMART hebt gemaakt is het natuurlijk belangrijk om te bepalen hoe je je doel wilt gaan bereiken!

Laat je je koekje weg? Wil je meer gaan sporten? Wil je op een andere manier gaan koken? Het zijn methodes die allemaal naar hetzelfde doel kunnen leiden. Maak echte uitvoeringsafspraken met jezelf. En maak ze SMART, want anders is het heel lastig om ze vol te blijven houden!

Actie!
Als je jouw manier hebt vastgesteld, dan kan je in actie komen! Ga aan de slag met je uitvoeringsafspraken en experimenteer wat voor jou wel en niet werkt! Je kan je uitvoeringsafspraken altijd veranderen als je merkt dat je op een andere manier je wel afvalt of aan je eigen afspraken houdt.

Samen bereik je meer
In je eentje ga je sneller maar samen kom je verder. Als je jouw doel deelt met mensen om je heen kan je meer bereiken. Wanneer je omgeving weet van jouw doelen en weet waarom je het doet, kunnen ze jou helpen en steunen. Je kan natuurlijk ook andere mensen in je omgeving betrekken bij je goede doelen. Wellicht kunnen jullie samen met dezelfde doelen aan de slag!

Net als jezelf heeft je omgeving vaak even de tijd nodig om te wennen aan de nieuwe jij. Wanneer jij gezonder, gelukkiger en energieker wordt van jouw doelen, dan zal je omgeving je daarin steunen.

Vertel vandaag nog aan iemand wat jouw doelen zijn, waarom je die wilt bereiken en hoe je dat aan de slag wilt gaan!

Begeleiding
Om dit allemaal zelf te doen is ook niet makkelijk. Dus als je vragen hebt mag je altijd contact opnemen! Je bent natuurlijk altijd welkom om een keertje langs te komen. Meestal komt er meer bij kijken om gezonder te leven, dan wanneer je alleen dat ene koekje weglaat tijdens de thee of wanneer je dat extra rondje gaat lopen. Wat is nou eigenlijk gezond? En hoe pas je dat nou goed toe in het dagelijkse leven? Als je dus niet genoeg hebt aan deze blog om je doelen op te stellen en in actie te komen, laat het dat dan weten! Natuurlijk hoor ik natuurlijk ook graag de succesverhalen, dus laat het ook weten als het wél gelukt is om op deze manier jouw doelen om te zetten tot actie!

2 gedachten over “Aan de slag met je doelen voor de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *