Renée

Over Renée

Hoi, leuk dat je er bent, ik zal mij even voorstellen:
Mijn naam is Renée van Burk, ik woon in Den Haag en ben hier ook opgegroeid. Mijn schooljaren heb ik doorgebracht op de Vrije School en heb de opleiding Voeding en Diëtetiek met succes in vier jaar afgerond. Direct daarna heb ik mijn eigen diëtistenpraktijk opgezet, omdat ik mijn eigen visie en ideeën over voeding wil delen.

Door mijn opleiding ben ik steeds bewuster gaan eten en denk ik meer na over mijn voeding. In 2016 heb ik besloten om volledig vegetarisch te gaan eten, vanaf 2020 eet ik geen dierlijke producten meer en zie ik steeds meer de voordelen in van een volledig plantaardig voedingspatroon. Stapje voor stapje ben ik bezig geweest met het aanpassen van mijn voedingspatroon en zoek ik uit hoe ik nog beter voor mezelf kan zorgen.

Ik ben veel bezig met gezonde voeding, maar kan ook echt genieten van lekker eten. Het gaat om een gezonde balans en een zoektocht naar wat je echt nodig hebt, op dat moment. Verder vind ik het heerlijk om te sporten en te wandelen over het strand of door het bos. Op zulke momenten kan ik echt even uitwaaien en mijn gedachten op nul zetten. Daarnaast fotografeer ik graag en vind ik het heerlijk om in de natuur te zijn en te reizen. Ik heb al veel van de wereld mogen ontdekken en wil daar graag nog verder mee doorgaan!

Renée

Mijn visie
Ik ben ervan overtuigd dat iedereen in staat is om zijn voeding en leefstijl te veranderen, met de juiste motivatie, mindset en de begeleiding die bij jou past. Rondom voeding zitten veel gedachten, emoties, gewoonten en rituelen en het is super waardevol om jezelf hierin beter te leren kennen! Daarom heb ik een holistische aanpak en focus ik me niet alleen het fysieke deel van voeding (wat en hoeveel je eet), maar ook op de mentale, energetische, emotionele en spirituele kanten van voeding.

Het kost tijd om je voedingspatroon en leefstijl echt te veranderen en om te zetten in gewoontes. Gun jezelf ook die tijd. Het is een proces en zorgt er uiteindelijk voor dat je vrolijker en energieker door het leven gaat en dat willen we toch allemaal? Samen gaan we ervoor zorgen dat het proces niet saai en ingewikkeld wordt, door praktische en leuke tips, die je gemakkelijk toe kan passen en zorgen voor een langdurig resultaat!

Ervaringen
Tijdens mijn opleiding heb ik veel verschillende ervaringen opgedaan. Een ervaring die ik graag met je wil delen is mijn stage in Tanzania. In Tanzania heb ik voorlichtingen over voeding gegeven aan kinderen op de dovenschool in Dodoma. Hieronder staat een filmpje, waarin je kan zien wat ik daar allemaal gedaan heb.

Een andere ervaring heb ik opgedaan in mijn laatste jaar van de opleiding Voeding en Diëtetiek. Ik heb in kader van Stage Nieuwe Markten een eigen stageplek gecreëerd bij TU Delft Sport & Cultuur. Hier heb ik mijn eigen consulten en inloopspreekuren georganiseerd en heb voorlichtingen gegeven aan sportende studenten. Daarnaast deed ik mijn eigen onderzoek, die mijn werkzaamheden binnen TU Delft S&C ondersteunde.

Renée

 

Tijdens de opleiding heb ik ook het jaarlijkse symposium van Voeding en Diëtetiek georganiseerd, the FOODture of Technology. Ik heb destijds de taak als promoter en voorzitter op me genomen.

Ook heb ik tijdens mijn opleiding voor NME Mundial lessen ontwikkeld en gegeven aan basisschoolkinderen. De lessen die ik heb ontwikkeld gingen over voeding, natuur en milieu. De lessen die ik ontwikkeld heb, worden nu gebruikt als extra lesstof op scholen. Het geld voor de lessen gaat naar het project van NME Mundial in Bolivia.

Naast het opzetten van mijn eigen praktijk ben ik ook een jaar diëtist geweest bij Body Rock in Zoetermeer. Helaas was dit voor toen een te ingewikkelde samenwerking en focus ik me nu alleen op mijn praktijk in Den Haag.

Samenwerkingen
Samen met Jeanet van den Engh, van Vitaliteitscentrum Zuid bied ik een uniek programma aan, waarmee je je lichaam kunt ontgiften, tot rust kunt brengen, af kunt vallen zonder hongergevoel en leert hoe je jouw ideale gewicht kunt behouden.

Bij Vitaal.nl huur ik mijn praktijkruimte in Den Haag.

 

Ben ik de diëtist die je zoekt? Leuk!
Maak een afspraak door te bellen of te mailen!

Ja, dit wil ik!