6 tips om tijdens de vakantie niet aan te komen

ik wil niet aankomen

Ben je net wat kilo’s kwijt en dan ga je op vakantie. Aii, al die lekkere dingen die je gaat eten op vakantie… Gelukkig kan je ook genieten op vakantie, van lekker eten en drinken én hoef je toch niet aan te komen! Deze week ben ik zelf op vakantie en ga ik deze tips ook opvolgen! Op deze manier wil ik laten zien dat je best kan genieten op vakantie, zonder gelijk aan te komen! Wil je weten wat ik allemaal eet en doe in deze week? Volg me dan via Instagram! Hier zijn de tips:

1. Water drinken
Vooral als je naar een warm land gaat, is veel water drinken essentieel. Doordat je meer zweet, heeft je lichaam ook meer water nodig. Je lichaam heeft water nodig om bijvoorbeeld de temperatuur in je lichaam te reguleren, hormonen te vervoeren en afval- en gifstoffen af te voeren. Ook organen zoals hersenen, die voor 80% uit water bestaan, hebben water nodig om te functioneren. Verder geeft water een vol gevoel, waardoor je de kans op overeten verkleint.

2. Niet elke maaltijd buiten de deur
Het is natuurlijk verleidelijk om elke maaltijd buiten de deur te eten, maar zowel voor jezelf als je portemonnee is het toch handig om af en toe zelf iets te maken. Haal bijvoorbeeld een lekker brood uit een lokaal bakkertje en wat beleg van de markt of supermarkt. Of maak zelf een simpele salade met rauwe groenten. Als je een keukentje hebt op vakantie, is het helemaal ideaal en makkelijk om zelf een maaltijd te maken en kan je het koken wat uitgebreider aanpakken.

3. Tussendoortjes
Vergeet je tussendoortjes niet en zorg dat je ook op vakantie genoeg groenten en fruit eet. Eet dus eens een stuk fruit (appel, banaan, sinaasappel of een andere lokale fruitsoort), of wat groenten (wortel, paprika, tomaatjes, komkommer of andere lokale groentesoorten) als tussendoortje, dan sla je gelijk twee vliegen in één klap! Waarschijnlijk ben je op vakantie vaak onderweg, dus moet je goed van te voren plannen welke tussendoortjes je nodig hebt en hoeveel. Wanneer je tussendoortjes eet, hou je je suikerspiegel meer op peil. Zo kan je lekker je dagelijkse activiteiten uitvoeren, krijg je geen honger én verklein je de kans op overeten tijdens de lunch en de avondmaaltijd.

4. Vol is vol
Vaak hoor ik dat mensen het moeilijk vinden om buiten de deur hun bord niet leeg te eten, ondanks dat ze eigenlijk al vol zitten. Veel van ons zijn waarschijnlijk ook opgevoed met de zin ‘eet je bord leeg, want dan..’. Je bord niet leegeten wordt als niet netjes gezien, zonde van het eten en de effort, zonde van het geld of dat je het niet echt lekker vond. Wat pas echt zonde is, is dat jij straks met buikpijn in bed ligt en niet kunt slapen. Of dat je spijt hebt dat je weer teveel gegeten hebt en waardoor je weer stress krijgt over het aankomen. Dat is het toch niet waard? Dus, zorg ervoor dat je lekker uiteten gaat en iets neemt wat je lekker vindt. Eet rustig, geniet en zorg ervoor dat je goed naar je lichaam luistert, vol is vol. En als het nog steeds lastig is, bedenk je dan waarom je hier op wilt letten!

5. Drink alcohol met maten
Ja, natuurlijk is alcohol heerlijk als je op vakantie bent, maar helaas bevat alcohol veel calorieën en geen gezonde voedingsstoffen. Alcohol heeft ook vochtafdrijvend effect en in een warm land is dat niet heel handig. Daarom is het van belang dat als je wél alcohol drinkt, je na elk glas alcohol twee glazen water drinkt. Een beetje water bij de wijn doen. Goed voor jou en goed voor tegen de kater! Zorg er ook voor dat je niet teveel alcohol drinkt, dan tikken de calorieën erg aan!

6. Bewegen
Lekker luieren is natuurlijk heerlijk op vakantie, maar wat dacht je van de omgeving verkennen? Op vakantie eet je anders dan thuis en een ander beweegpatroon. Je hoeft niet meer acht uur op je billen te zitten, achter je computer, of rond te rennen voor andere mensen en stressen. Je kan doen wat je wilt, op jouw manier, zonder stress. Je kan gaan fietsen, wandelen, zwemmen, noem het maar op! Misschien zijn er wel spannende en actieve dingen te doen?

En vergeet natuurlijk vooral niet om te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *