Bewust paaseieren eten & extra genieten

Pasen

Paaseieren
Het is weer bijna Pasen! De kleine opdonders liggen natuurlijk al een tijdje in de schappen, paaseieren! Ze lijken zo onschuldig en klein, maar helaas blijven het toch caloriebommetjes. Per paasei eet je ongeveer 40 calorieën. Nou ben ik echt geen voorstander van calorieën tellen, maar soms is het wel handig om een beetje te weten wat je precies in je mond stopt!

Als je dan toch paaseieren eet, zorg er dan voor dat je alleen de paaseieren eet die je echt lekker vindt, dat je ze bewust eet en ervan geniet! Dus zorg ervoor dat je niet ongemerkt, tussen het kletsen, het zoeken van paaseieren of tijdens tv kijken door, een stuk of tien paaseieren eet, want dan heb je toch weer ineens 400 calorieën ongemerkt opgegeten! Dat is evenveel als drie volkoren boterhammen met beleg  (hüttenkäse, hummus en gekookt ei)!

Paaseieren

Dus, ga er even voor zitten, pak het aantal paaseieren dat je acceptabel vind en houdt je daar ook aan (!) en geniet er even intens van!

Toch teveel gegeten?
Is het toch niet helemaal gelukt en heb je toch teveel gegeten met Pasen? Maak dan een heerlijk paasweekendwandeling over het strand of door het bos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *