5 praktische tips om gezond van de feestdagen te kunnen genieten

Geniet van de feestdagen!

De diëtist, dat is vast de laatste persoon aan wie jij rond de feestdagen wilt denken. Toch wil ik je een aantal tips meegeven voor tijdens de feestdagen!

Tip 1: Sla geen maaltijden over

Ook tijdens de feestdagen is het van belang om regelmatig te blijven eten. Eet overdag wat je normaal ook zou eten en geniet in de avond extra van het heerlijke feestmaal. Doordat je overdag voldoende gegeten hebt, krijg je geen extreme honger en eet je ‘s avonds niet veel meer dan je nodig hebt.

Tip 2: Maak feestelijke wandelingen

Tussen alle hectiek door is het heerlijk om buiten even uit te waaien. Daardoor kom je even tot rust en ben je weg van alle stress én loop je dat ene toetje van de dag ervoor er weer af!

Afbeelding Renee in de sneeuw

Tip 3: Durf nee te zeggen

Eet alleen waar je echt trek in hebt. Als je ergens niet zo dol op bent of je zit al vol en er wordt je iets aangeboden, sla het dan vriendelijk af. Het is zonde om iets te eten waar je geen zin in hebt. Iets aan nemen waar je zelf geen trek in hebt, doe je misschien op de korte termijn iemand een plezier mee, maar op de korte en lange termijn doe jij jezelf er geen plezier mee. Zorg goed voor jezelf en durf nee te zeggen!

Tip 4: Water bij de wijn

Bij de feestdagen wordt er lekker gegeten, maar ook lekker gedronken. Zo hoort het ook! Wanneer je alcoholische dranken drinkt is het verstandig om na elk glas alcohol een goed glas water te drinken. Zo blijf je goed gehydrateerd en drink je minder alcohol.

Tip 5: Geniet!

Het is maar één keer per jaar kerst, dus geniet! Het zijn maar een paar dagen in het jaar dat je op deze manier eet, daar wordt je niet direct dik of ongezond van. Geniet van de mensen om je heen, de lichtjes en het lekkere eten!

Ik wens jullie allemaal liefdevolle feestdagen en een spetterde jaarwisseling toe!

2 gedachten over “5 praktische tips om gezond van de feestdagen te kunnen genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *